Do Prahy jezdíme většinou vlakem, i teď jsme tak jeli. A dokonce jsme si i sedli, což se nám ne vždycky poštěstí. Za nějaké 2 a půl hodiny jsme vystoupili ve sluncem zalité Praze. Po ubytování v hotelu jsme vyrazili na Vyšehrad, je tam krásně, pokud si teda zrovna neobujete nové nerozchozené boty…
Návštěvu restaurace jsme si nechali na druhý den večer. Byla kousek od Staroměstského náměstí, naštěstí nás usadili ke stolu i bez předchozí rezervace. Napřed jsem se ujistila, že je poukaz platný, a pak jsme začali studovat jídelní lístek.
Restaurace měla v nabídce i sushi, tak jsme si jako předkrm dali Sushi set, skládal se ze sushi nigiri, sushi maki a sushi temaki. Holkám moc nechutnaly ty ryby, tak jedly jen rýži a tu řasu, manžel to jedl, jen aby to snědl a mně jediné to chutnalo. Takže předkrm nic moc, ale aspoň jsme ochutnali sushi. Na zlepšení chuti jsme popíjeli mojito, holky jen virgin mojito, to je bez alkoholu. Manžel si objednal pivo.
Tak předkrm byl za námi a my jsme začali zase studoval jídelní lístky. Restaurace nabízela i guláš, svíčkovou nebo pečené koleno, které manžela lákalo, ale přece si nebude dávat takové obyčejné jídlo! Nakonec si objednal Entrekote steak, je to grilovaný steak z roštěnce z mladých argentinských býků, podávaný se zeleninou Capunata. Já jsem si po dlouhém vybírání dala Grilovaný hovězí filet s lanýžovou solí s pečeným rajčetem, domácími steakovými hranolkami a bernskou omáčkou.
Holky si daly Pečené kuřecí prsíčko podávané s grilovanou zeleninou, jemnou bramborovou kaší a pikantním okurkovým salátem a Telecí entrecote s polentovými placičkami, lilkovým soté a telecím júsem. Čekání jsem si zkrátila koktejlem caipirinha, holky si objednaly colu. Byli jsme nesmírně zvědaví, jak bude jídlo vypadat a vypadalo báječně. A báječně i chutnalo! Nenápadně jsme si ochutnávali z talířů, v malé místnůstce jsme byli téměř sami a jen občas tam proletěl číšník, tak nás nikdo neviděl.
Skvěle jsme se najedli, ale ještě jsme měli v plánu dát si dezert. Po předběžném spočítání jsme zjistili, že nám zbývá ještě dost peněz na útratu, manžel si teda poručil nejdražšího panáka, který byl v nabídce, stál 490 Kč (víc než každé naše jídlo). Já jsem se spokojila s dalším koktejlem, a sice pina coladou. Vůbec mi nechutnala, zato manžel zajásal, když ochutnal a nechal si ji. Já jsem si objednala znovu caipirinhu.
Po krátkém vytrávení jsme si zase pročítali jídelní lístek a vybírali si dezerty. V nabídce měli Sladký výběr na závěr – variace dezertů dle šéfkuchaře, strašně mě to lákalo, ale kupujte zajíce v pytli! Číšník nechtěl nic bližšího prozradit, tak jsem si nakonec dala vanilkové creme-brulée, i holky si ho objednaly. Manžel miluje tiramisu, tak jeho volba byla jasná.
Dezerty byly výborné, ale ta variace dezertů mě tak lákala, že jsme si ji nakonec ještě objednali. Číšník pochopil a přinesl nám čtyři lžičky a my se vrhli na talíř se třemi malými dezertíky. Teď už nám číšník prozradil, co že to nese, a sice kávovou panacottu s kokosem, ananasovou polévku a domácí bublaninu. Vše bylo skvělé! A protože se tento dezert jmenoval Sladký výběr na závěr, byl to opravdový závěr naší hostiny. Bez placení jsme vyrazili deštěm bičovanou matičkou Prahou zpět do hotelu.
Barakuda - čtenářka
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz