V neděli 21. 1. se pomalu rozloučíme s Ondřejem Molinou, který předá žezlo Davidu Müllerovi. Dovolí nám nahlédnout pod taktovku své kuchyně. Je majitelem restaurace v německém městě Hanau, rád prozkoumává své hranice i možnosti a snaží se je posouvat kupředu.
Jak sám říká, jídlo změnilo jeho život. Důraz neklade na nejnovější vybavení, ale na to, jestli najde v jídlech odlišnosti. Rád cestuje, sbírá recepty. Využívá lokální trhy, menu hostům předává napsané vlastní rukou.
Co by mělo jídlo od Davida splňovat? Chce servírovat takové pokrmy, které upoutají oči hosta, naladí chuťové a čichové buňky, plně uspokojí žaludek. Každý host musí cítit, že je pro něj připraveno s největší pečlivostí.
Věnovat se budeme tématu detoxu, a hlavně bezmasé kuchyni. Jak říká sám David, jednou týdně maso k jídlu stačí. Takže co takhle dát si květákový steak? I taková kouzla vám David představí.
Ovšem Ondřej Molina se rozloučí receptem fish pie. Kdo si dá a komu bude chutnat? Inspirujte se světovou kuchyní v domácím provedení.
Každou neděli, nyní už 21.1 na Primě, dva díly po sobě, od 15.20. Těšte se a dobrou chuť.
Sledujte pořad Ve varu v neděli 21. 1. od 15.20 na Primě!
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová