„Naďa Konvalinková je tak adaptabilní člověk, herečka se vším všudy, veselá, optimistická,“ říká Vlastimil Harapes a předpokládá, že vaření ve VIP Prostřeno zvládne bez problémů. „O Nadě se říká, že je dobrá kuchařka, a většinou ti lidé, co dobře jedí, také dobře vaří.“ Jaké recepty ale kuchařka Naďa Konvalinková plánuje? Menu totiž neprozradí: Fialovobílé potěšení, zelené zdraví, zlatohnědé překvapení a tajemství k vínu je záhada sama.
Budou se ve VIP Prostřeno s datem 8.11. 2012 servírovat nejprve fialky se smetanou, jak tipuje Květa? Nebo další červená řepa, tentokrát předvařená a zapečená s kozím sýrem? „To je inspirace Květou Fialovou, tak uvidíme, jestli tam nebude trochu jedu,“ obává se baletní mistr. Po špenátové polévce přijdou na řadu vepřové kotlety zapečené s hruškami. „Je to trošku záhul,“ stěžuje si Květa v apartní zástěrce, „Vlastík má mlsný jazyk, jak jsem si všimla.“
Špenátovou polévku ukrývající se pod „zeleným zdravím“ Naďa Konvalinková ve čtvrtečním VIP Prostřeno přesolila, zachrání tento recept smetana a trik se syrovou bramborou? „Překvapením k vínu“ mají být zelňáky. „Tam snad chybu neudělám,“ doufá Naďa Konvalinková. „Chováme se, jako kdybychom dělali bramborák, ale snazší je to tím, že je to ze zelí,“ radí před smažením posledního chodu divákům. „Za předkrm máš ode mě desítku,“ hlásí milovnice červené řepy a zdravé kuchyně Květa.
Kdo nemá rád kozí sýr? Ve VIP Prostřeno s datem 8.11. 2012 se dozvíme, že je to Jana Andresíková. „V tom případě my nemáme rádi tebe, protože my máme rádi lidi, co jedí kozí sýr,“ drsně žertuje u stolu Květa. A nevezme si od Jany nabízený sýr. „Ať si svý kozy nechá,“ vykřikuje. „Chce to kapku medu,“ přeje si Vlastimil, který považuje Květu, co se Nadi týče, za neobjektivní. Jana také nejí špenát, ale polévka jí údajně chutná.
Nálada u stolu ve čtvrtečním VIP Prostřeno houstne. Květa skáče do řeči Vlastimilovi, který se chystá vyprávět historku, hlídá, kolik polévky Jana sní. „Díky šalotce a hrušce je sos k vepřovému masu velmi chutný,“ myslí si Vlastík i ostatní o receptu na hlavní chod. Je nejvyšší čas odebrat se do vinného sklípku.
Atmosféra s muzikou potěší Květu a vezme za srdce Moravačku Janu. Příjemným překvapením je masáž, k vínu báječně bodnou slané placičky zelňáky, což sice není klasický dezert, ale do sklípku se hodí náramně. Naďa Konvalinková je výborná hostitelka a výlet na Moravu všechny dostal...
Sledujte VIP Prostřeno, kde prostírá Naďa Konvalinková
již ve čtvrtek 8.11. 2012 na Prima Family
již ve čtvrtek 8.11. 2012 na Prima Family