Lykopén je antioxidant, který vědci objevili teprve před nedávnou dobou. Podle nejnovějšího výzkumu je velmi účinným bojovníkem proti rakovině prostaty a děložního čípku a snižuje i výskyt infarktů myokardu o celých 48 %. Lykopén je obsažen zejména v rajčatech, těsně pod jejich slupkou. Je tedy důležité, aby rajčata dozrávala na slunci a aby byla šetrně zpracována.

Ani v kečupech Heinz nenajdete nic umělého. Žádná zahušťovadla, konzervanty, barviva ani aromata, jen kvalitní portugalská rajčata dozrávající na slunci a běžné kuchyňské přísady, jako jsou kvasný ocet, cukr, sůl, bylinky a koření. Na přípravu půl kila hustého kečupu se spotřebuje celé kilo rajčat s vysokým obsahem dužiny a také velkým množstvím lykopénu. Je to ideální řešení pro období, kdy nemůžeme konzumovat čerstvou zeleninu.