Jednoduché kroky na zlepšení paměti
Tím, jak stárneme, se nám začíná zhoršovat i paměť. Abychom si ji udrželi stále aktivní a ve formě, musíme dodržovat správnou životosprávu. Vždyť některé druhy potravin nám můžou ke zlepšení paměti výrazně pomoci...
Patří k nim především mořské ryby a dary moře s vysokým obsahem jódu. Jejich častější konzumací můžete docílit zlepšení paměti.
Krásně zralé žluté banány uklidňují a podporují koncentraci stejně jako hrušky.
Také pitím šalvějového čaje nic nezkazíte, dva šálky denně vám jistojistě prospějí.
Na povzbuzení paměti a soustředění je výborný vitamín C. Nedostatkem tohoto vitamínu může vyvolat pocit únavy a nesoustředění. Vitamín C je mimo jiné hojně obsažen v ovoci a zelenině. Mají ho např. jahody, maliny, ostružiny, borůvky, rybíz, kiwi, pomeranče, papriky a také petrželová nať.
Na udržení vitality jsou výborným prostředkem zeleninové saláty zejména se zelím, které má povzbuzující účinky.
Pitím mrkvové šťávy aspoň 1x denně docílíme toho, že únava mizí a člověk je plný energie a života. Nebo postačí sníst denně 250 g čerstvé zeleniny.
To samé můžeme říct také o vitamínech skupiny B. „Béčko“ můžete najít ve vaječném žloutku, listové zelenině a obilných klíčcích.
Dále do této skupiny patří především ořechy, které jsou cenným zdrojem vitamínů skupiny B a minerálních látek, jako je hořčík, vápník a fosfor. Z ořechů upřednostňujeme vlašské, pistácie, kešu a arašídy.
Sojové boby obsahují lecitin, který posiluje paměť.
Dýňová semena se zase pyšní vysokým obsahem zinku s podobným účinkem.
Kromě zdravé životosprávy musím zařadit do své každodenní aktivity pohyb. Jednoduchým prostředkem na udržení paměti je také čtení.
Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz