Karolína, domácí kuchařka – 22.10. 2017:
Zázvor v našich končinách používáme většinou do čaje, lze jej ale využít i do mnoha dalších jídel. Vyjímat se bude třeba v pikantním vývaru, kterým jistě zalahodíte mužským chuťovým buňkám a jenž jim rozproudí krev.
Kouzlo romantického večera navodí také zvěřina. Je to maso zvířete, které svobodně běhalo v lese a na talíři se jeho chutě umí pěkně projevit. Karolína dělá zvěřinu málokdy, proto k ní přistupuje jako k malé slavnosti. „Zvěřiny jsem se dlouho bála. Myslela jsem si, že její příprava je dost těžká. Pak se mi náhodou povedlo koupit několik divokých kachen a upekla jsem je hostům s jedlými jeřabinami. Kamarád mi poté řekl, že to byl jeho nejsilnější kulinářský zážitek v životě. Mně hned stouplo sebevědomí a od té doby se už zvěřiny nebojím,“ říká s úsměvem.
K romantice patří kromě dobrého jídla i dobré pití. S alkoholem se to samozřejmě nemá přehánět, jedna sklenička večer ale neublíží. Karolína má ráda koktejly, protože jsou hravé a lze s nimi zkoušet pořád něco nového. A i když většina lidí je amatérskými barmany, i v domácích podmínkách si mohou připravit zajímavý drink.
Jako třeba negroni, který se díky své nahořklé chuti hodí před jídlem nebo po něm. Karolína jej objevila v Miláně na degustaci drinků obsahujících Campari. A chutnal jí nejvíc možná i proto, že má ráda výraznou chuť ginu. Tento koktejl prý vznikl v jednom florentském baru, kam chodil pravidelný host hrabě Negroni, který miloval drinky, jichž byl údajně schopen vypít až 40 denně, a podle kterého je tak pojmenován.
Romantika podle Karolíny
• Pikantní kuřecí vývar se zázvorem a chilli
• Jelení kýta s pyré z kořenové zeleniny
• Negroni
Sledujte čtvrtý díl pořadu Karolína, domácí kuchařka v neděli 22.10. 2017 v 17.15 na Prima LOVE.
Zdroj, foto: Prima love
Vendula Vrablová