Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 09.09. 2024
Dnes má svátek Daniela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moře plné žraloků na Prima ZOOM

2. 08. 2024 | Televizní tipy
Prima ZOOM vám srpnové páteční večery nabídne to nejzajímavější ze života žraloků. Budeme soutěžit o nejnebezpečnějšího žraloka. Populární herec Chris Hemsworth se s námi zamyslí nad rostoucími počty útoků na člověka. Probereme žhavou novinku oceánů – zakládání žraločích gangů. Bude mořím vládnout král, nebo královna? Představíme vám největší žraločí klan oceánů, a to zdaleka není všechno. Užívejte si celý srpen tu nejlepší žraločí podívanou na Prima ZOOM.

Zajímavosti ze života obávaných predátorů přináší Prima ZOOM:


2. 8. 20.00 Žralok bělavý útočí
9. 8. 20.00 Chris Hemsworth na pláži žraloků
16. 8. 20.00 Žraločí gangy
23. 8. 20.00 Žraločí královny
30. 8. 20.00 700 žraloků

Moře plné žraloků na Prima ZOOMŽralok bělavý útočí (repríza pondělí 5. srpna v 10.00)

Je menší a vypadá docela nenápadně. Ale když dojde na krvavé a smrtící útoky na člověka, drží se třetí hned za velkým bílým žralokem a žralokem tygřím. Vzhledem k tomu, jak se kvůli celosvětovým změnám klimatu mořské vody neustále a nezadržitelně oteplují, se už tak nebezpečnému žralokovi bělavému otevírá mnohem širší pole působnosti. Podaří se mu prokázat, že je právě on tím nejnebezpečnějším ze všech? Stane se nejsmrtonosnějším žralokem světa? Žralok bělavý útočí ve stejnojmenném přírodovědném snímku, který vznikl v produkci National Geographic.

Chris Hemsworth na pláži žraloků (opakování pondělí 12. srpna v 9.45)

Chris Hemsworth, který se proslavil jako superhrdina Thor ve filmech s Avengers, má novou misi. Jejím cílem je odhalit nové vědecké poznatky o chování žraloků a zjistit, jak by mohli lidé a žraloci bezpečně žít jeden vedle druhého. Na východním pobřeží Austrálie došlo k dramatickému nárůstu útoků žraloka na člověka, a tak se Chris snaží zjistit a ukázat, jak se různé druhy žraloků doopravdy chovají. Zároveň zkoumá nová preventivní opatření a nejmodernější technologie, které by mohly podobným nebezpečným střetům zabránit. Sledujte Chrise Hemswortha na pláži žraloků ve stejnojmenném vzrušujícím dokumentu.

Žraločí gangy (repríza pondělí 19. srpna v 9.50)

Velký bílý žralok. Ikonický vrcholový predátor. Dlouho považovaný za osamělého vlka oceánu... Až doposud. Nepřehlédnutelní kladivouni, žraloci píseční, a dokonce i velcí bílí jsou po celém světě pozorováni ve skupinách. A tak se vědci odhodlali zjistit, co stojí za fenoménem nových žraločích gangů. Spojují síly kvůli bezpečnosti? Migraci? Rozmnožování? Lovu? Nebo je důvodem něco mnohem zlověstnějšího?

Žraločí královny (opakování pondělí 26. srpna v 9.45)

V říši zvířat se často potvrzuje, že samci jsou dominantní. Ale platí to i pod hladinou moří a oceánů? Vědci hledají odpovědi na otázku, jestli jsou největší a nejnebezpečnější žraloci ze všech ve skutečnosti samice. Sledují velké bílé žraloky u pobřeží Jižní Afriky i žraloky tygří na Maledivách a snaží se odhalit, kdo je zdaleka nejsvrchovanějším vládcem vln.

700 žraloků (repríza pondělí 2. září v 9.40)

Uprostřed Tichého oceánu se nachází atol Fakarava. Na první pohled obyčejný ostrov má ovšem jednu zvláštnost. Jeho jižnímu kanálu vládne největší žraločí smečka na světě, čítající téměř 700 jedinců. Otázku, proč jich žije takové množství společně, si položil biolog a fotograf Laurent Ballesca a jeho tým složený z dvaceti potápěčů a biologů. Společně se pokusí odhalit vzorce a důvod jejich chování. 

Aby mohli sledovat žraločí chování a pohyb, musí několika desítkám jedinců nasadit elektronické čipy. Ty jsou schopny jejich pohyb stopovat s vysokou přesností. K pozorování dravých paryb ale využijí i jiné techniky, například jeden žralok bude vybaven špionážní kamerou. Právě záběry z kamery pomohou ještě lépe dokreslit obrázek žraločího chování. To, a mnohem více, uvidíte v jedinečném ponoru do života žraloků a jejich života ve smečce v rámci bádání, které dodnes nemá obdoby.

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !