Po souboji s cibulí a mrkví, kde se prolilo hodně krve, je třináctka kuchařů příjemně překvapena svým dočasným domovem. Všichni budou společně bydlet v pohodlně zařízeném venkovském stavení. V dalším díle je Zdeněk Pohlreich seznámí s pravidly soutěže: „Každý den vás čeká úkol, který prověří vaše kuchařské schopnosti. První den proběhne souboj o imunitu, druhý den se vyřazuje.“
Imunitu pokaždé získá jen jeden z kuchařů, ten nejlepší. A co si pro ně šéf připravil tentokrát? Všichni se zapojí do plného provozu kuchyně Café Imperial a pod šéfovým drobnohledem předvedou, jak dokážou reagovat na kolegy a objednávky. Kdo získá imunitu jako první? Martin, šéfkuchař hotelové restaurace? Iveta, která pracuje v kanceláři, ale sní o vlastní cukrárně? Jana z ostravské restaurace? Mirek, který chce být superšéf, ale klidně si dá víno i v šéfově kuchyni? Uvidíte už v úterý 14. září ve 21.20 na Primě.
Jak proběhne vyhlášení imunity? Třináct kuchařů bude rozděleno do tří skupin a nezastaví se ani na okamžik. Čeká je náročná směna. Zatím nevědí, zda budou vařit, nebo jen vykosťovat či loupat brambory. Každá skupina se pod dohledem šéfkuchaře postupně zapojí do provozu kuchyně špičkové restaurace, jejíž menu je přitom velkou neznámou. Někdo bude v sekci polévek, další se pěkně zapotí u přípravy masa a omáček, pár adeptů na výhru si trochu odpočine u salátů, méně zkušení se hlásí do příloh. Hosté Café Imperial nemají ani tušení, kdo se podílí na přípravě jejich objednávek. A změnu poznat nesmějí, vše musí být v prvotřídní kvalitě jako vždy. Jak se úkol líbí soutěžícím? Je pro ně úleva, že po tak nepříjemném a rutinním úkonu, jakým bylo krájení cibule, se přirozeně zapojí do práce po boku kolegů? Boj o imunitu vrcholí a je zajímavé sledovat, jak si vede amatérka Iveta, která zatím poznala jen svoji malou kuchyňku. Nebo emotivní automechanik Jamie, jehož slavný kuchař bez čepice Jamie Oliver inspiroval natolik, že se rozhodl pověsit opravování aut na hřebík a stát se profesionálním kuchařem. Všichni se snaží, imunitu ale získá jenom jeden!
Pohlreichovo vejce
Druhý, vyřazovací den začne brzy a pěkně zostra. Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk probudí soutěžící sirénou a burcuje je na nástup do kuchyňského studia, kde už na ně čeká šéf a zdánlivě jednoduchý úkol. Zdeněk Pohlreich dostal chuť na vaječnou snídani. Na každém z třináctky kuchařů tedy je udělat co nejlepší vaječnou kreaci ve dvacetiminutovém limitu. Nabízejí se míchaná vejce, omelety, ztracená vejce, palačinky, zapečená vejce, Iveta zvolila nepříliš známé florentinské vejce. Mirek se rozhodl pro zdánlivě nejjednodušší a nejrychlejší vejce do skla, oblíbenou snídani prezidenta Masaryka. Bude to fiasko a Mirkova derniéra? A řečeno slovy jednoho z účastníků: „Taková malá žlutá věc – a jak dá zabrat.“ Jaká ostuda vypadnout na míchaných vajíčkách! Porotě se zdála vejce vysušená, bílek nedodělaný.
Obdiv zato sklidila koprová omáčka se ztraceným vejcem a bramborami, protože navzdory vražednému limitu omáčka chutnala skvěle a všechno včetně brambor bylo dovařené. A to přitom autor tohoto jídla vařil ztracené vejce poprvé v životě! A co Jamie, který inklinuje k přípravě složitých jídel a rozhodl se zariskovat se slávkami? Sklidí potlesk poroty? David, Jarda a Zdeněk bojovali s vejcem i časovým limitem. Jak si povede šéfův jmenovec z motorestu v Dubí, kterého šéf potkal už ve třetí řadě Ano, šéfe? Vybere si křepelčí vejce, ale není to jen plýtvání drahou surovinou? Lukáš při pokusu o pokoření obyčejného vajíčka nasadil kvapíkové tempo, už ví, že ho čeká boj. A Martin si od začátku uvědomuje, že udělat vejce dobře není vůbec jednoduchý úkol. Bude jeho zastřené vejce v salátu sázkou na jistotu? Ambiciózní David připraví japonskou snídani. Robert má špatné ráno i směnu, vejce se mu sice povedlo, co ale ta okolní nuda na talíři? A jestli šéf něco nesnáší, tak je to nudné jídlo…
Kdo si tedy zabalí své nože a soutěž opustí? Sledujte, kdo jako první půjde z kola ven! Už v úterý 14. září ve 21.20 na Primě.