Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.
Ukážeme si, jak připravit v grilu mléčné sele. Na co si dát pozor a jak pomocí jednoduchých ingrediencí vykouzlit jedinečný pokrm. Podle Španělů by se mělo dát mléčné sele krájet talířem, pokud je správně upravené. To Zdeněk sice zkoušet nebude, maso od kosti ale půjde skvěle. A taky se dozvíte, proč mají selata připravená pro tepelnou úpravu botky, náušnice a náhubek.
Kdo by si na takovou záležitost netroufal, může si připravit fajnovou topinku se slaninou, modrým sýrem a hruškou. Jak šéf vysvětlí: „Je jedno, který sýr zvolíte, jen by měl být trochu do modra. Takže klidně niva, brie, cokoli najdete v lednici. Výsledek bude vždy stejně úžasný.
Pokud se stravujete zdravě, zkuste vsadit na proteinovou bombu. Uzeného lososa s míchanými vajíčky. Podle šéfa je losos rybou k této úpravě vhodný. „Je natolik tučný, že se nevysuší, takže za mě skvělá volba. Ryba, které má šťávu, jen je důležité nenechat ji na grilovacím prkénku moc dlouho.“
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát společně vykouzlí lahodné čajové koláčky plněné povidly. Z kynutého těsta. A Iveta využije Zdeňkových nejen topičských schopností, bude také pověřen hnětením těsta a připraví posypku. Jak tohle zvládne, to se teprve uvidí. A jeho rada, aby si Iveta přehodila hnětačku z levé ruky do pravé, pokud chce zvýšit výkon, také vejde do dějin.
Bavte se, inspirujte, grilujte. Vše se vám bude hodit, pokud se s ohledem na roční sezonu rozhodnete rozpálit gril.