Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 19.09. 2024
Dnes má svátek Zita
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden

12. 08. 2024 | Televizní tipy
Mrkněte na Prima ZOOM, neprohloupíte. Vyberete si? Určitě! Protože Prima ZOOM vás baví. Dopřejte si pořádnou dávku dokumentů na Prima ZOOM. Výpravy plné dobrodružství. Nenechte si ujít rozmanitou podívanou! Tohle je váš talíř poznání, tak si vyberte, co vás baví a pojďte koukat na Prima ZOOM! Vrhněte se do víru poznání a zábavy s Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden:


12. 8. 20.00 – Po kolejích dávných železnic (Poslední albánské vlaky)

Objevte skrytou krásu starých evropských železničních tratí v poutavém třídílném seriálu Po kolejích dávných železnic. Vydejte se na fascinující cestu malebnou krajinou Rumunska, Bulharska a Albánie, během níž se seznámíte s bohatou historií jejich starých železnic a s lidmi, jejichž životy jsou s těmito tratěmi úzce spjaty. Historické vlaky projíždějí těmito odlehlými regiony už desítky let, a přitom si klestí cestu přes drsná pohoří, podél malebných vesniček i nedotčenou divočinou. Nejednou jim hrozilo zrušení a uzavření, ale místní obyvatelé nestále bojují za jejich zachování a záchranu.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden12. 8. 22.00 – Smrtící asteroidy

Když hrozí nějaká přírodní katastrofa, obracíme se na vědu a techniku, aby nás varovala... Abychom věděli, kdy máme vyhledat úkryt nebo vyklidit cestu. Ale dokážou nás i ty nejmodernější technologie ochránit před největší hrozbou: rapidně rychlým výstřelům z hlubin vesmíru? Právě teď probíhá několik nejmodernějších vesmírných misí, jejichž cílem je odrazit a zničit vesmírné objekty, které by mohly vážně ohrozit naši planetu. Jenže jak velká je šance, že se jim opravdu podaří zachránit Zemi před zabijáckým asteroidem? To prozrazuje dokumentární film Smrtící asteroidy.

12. 8. 23.00 – Tajemství vesmíru I (Tajemství Slunce)

Nastal čas na nový pohled na prastarý vesmír. Vesmírné záhady skrývají tajemství naší minulosti i klíč k budoucnosti. Dokumentární seriál Tajemství vesmíru je příběhem o tom, jak jsme se dozvěděli vše, co o vesmíru víme. Od chvíle, kdy se člověk poprvé dostal do otevřeného vesmíru, už uběhlo půl století, ale teprve teď odhalujeme velká vesmírná tajemství. Robotická vozítka jsou našima očima na povrchu rudého Marsu. Sondy NASA se plnou rychlostí zavrtávají do prolétajících komet. 

Teleskopy zaměřené na hluboký vesmír zachycují explozivní zrod hvězd i jejich zánik v nitru černých děr. To všechno významně změnilo způsob, jakým na vesmír nahlížíme. Zatímco naše planeta taje kvůli globálnímu oteplování, je jenom přirozené upírat zrak k nebesům a přemýšlet o nových domovech. Našlo by se ve vesmíru nějaké jiné místo, kde by mohl existovat život? Nebo je domov skutečně jen jeden? Každý díl tohoto fascinujícího dokumentárního seriálu popisuje, jak došlo k zásadním objevům, a obsahuje výpovědi vědců i objevitelů, kteří se odvážili do neprobádaných končin naší i dalších galaxií.

13. 8. 20.00 – Ztracené hrobky dávných Mayů (1. část)

Mayská civilizace patřila ve své době k těm nejvyspělejším. Zanechali po sobě velkolepé chrámy, skvostné poklady a sofistikovaný astronomický systém, s nimi ale také spoustu záhad a tajemství. Tým archeologů se vydává s pomocí nové převratné technologie odhalit, kdo byli staří Mayové, jak žili a co stálo za pádem jedné z nejpozoruhodnějších společností v dějinách.

15. 8. 23.00 – Tep atlantického lesa

Přírodovědný film Tep Atlantického lesa představuje národní park Serra do Mar, který patří k místům s největším souvislým porostem Atlantického lesa na světě. Podívejte se na neuvěřitelné nové druhy zvířat, které se ještě nikdy neobjevily na televizní obrazovce. Je mezi nimi jeden z nejmenších obratlovců na Zemi – miniaturní žabka (rod Brachycephalus) – nebo překrásný pták s pestře zbarveným peřím, tyranovec atlantický, jemuž hrozí vyhynutí. Zažijte vzrušující dobrodružství v jednom z biologicky nejrozmanitějších prostředí mezi více než sty druhy ptáků, obojživelníků, savců i plazů.

16. 8. 20.00 – Žraločí gangy

Velký bílý žralok. Ikonický vrcholový predátor. Dlouho považován za osamělého vlka oceánu... Až dosud. Nepřehlédnutelní kladivouni, žraloci píseční, a dokonce i velcí bílí jsou po celém světě pozorováni ve skupinách. A tak se vědci odhodlali zjistit, co stojí za fenoménem nových žraločích gangů. Spojují síly kvůli bezpečnosti? Migraci? Rozmnožování? Lovu? Nebo je důvodem něco mnohem zlověstnějšího?

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles