Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 22.10. 2024
Dnes má svátek Sabina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden

14. 10. 2024 | Televizní tipy
Vrhněte se do víru dokumentárního dění s Prima ZOOM. Říjnové dokumenty na Prima ZOOM mají pořádný říz. Vaše dávka zábavného poznávání na Prima ZOOM. Nejpestřejší nabídka poznávání. Vyberete si? Určitě! Protože Prima ZOOM vás baví.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden:


14. 10. 22.00 – Časoprostor III (Luna 2.0: Znovu na Měsíc)

Fascinující seriál Časoprostor zkoumá vesmír a jeho hranice, nejpodivnější a nejšílenější ukázky astrofyziky a odhaluje, jak reálné by mohly být zápletky sci-fi příběhů. Zabývá se vším, co člověka napadne, když upře pohled vysoko ke hvězdám. Třetí série se zaměřuje na nové způsoby, jakými vědci mapují černé díry, rozebírá fantastický koncept nové vesmírné pohonné jednotky známé jako EmDrive, znovu se vrací k Einsteinově Teorii relativity, odhaluje, proč jsou kvasary tak úžasné, a ještě mnohem více.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden16. 10. 20.00 – Země: Příběh jedné planety (1. díl)

Žádná není jako ona. Sledujte velkolepý příběh o našem domově, který se začal psát už před čtyřmi a půl miliardami let. Od dramatického vzniku planety Země po příchod člověka a nakoukněte do budoucnosti, co bude dál. Během jednoho z nejtemnějších období v historii planety Země bylo zahubeno až 90 % všech druhů. K nejhoršímu hromadnému vymírání zvířat a rostlin na naší planetě došlo před 252 miliony let. 

Život se v té chvíli ocitl doslova na pokraji úplně zkázy. Ale navzdory zkáze a ničení si život nějakým zázračným způsobem našel cestu. Po ní začali kráčet dinosauři, i když také oni se nakonec nevyhnuli totálnímu vyhubení. Jak tyto, ale i další dramatické události probíhaly, přibližuje tento velkolepý seriál. Sledujte vzrušující, a někdy dokonce nervy drásající kapitoly z bouřlivé historie Země. Buďte u toho, jak ji doba ledová uvězní v mrazivém sevření nebo jak se promění z pustého světa na zelený ráj. Od prvních vulkanických záchvěvů až po příchod člověka, a ještě dále do budoucnosti.

16. 10. 21.00 – Zvířecí speciální jednotky (Elita)

Zrak, sluch, čich, hmat, chuť a tak dále. Kdo chce přežít, potřebuje výhodu. Podívejte se na elitní zvířata, která mají tak vyspělé schopnosti, že v přírodě platí za Zvířecí speciální jednotky. Elitní síly – jak jinak označit zvířata, která mají neuvěřitelně ostré a citlivé smysly, disponují fenomenální silou i rychlostí, díky nimž úspěšně plní každodenní úkoly a cíle? Ať už to jsou malí pavouci nebo obří velryby, platí za naprosté hrdiny evoluce. 

Život v divočině připomíná válečnou vřavu a o těchto zvířatech se nedá říct nic jiného, než že se jim podařilo dokonale zvládnout taktiku sledování, maskování, útoku i obrany. Koneckonců v neúprosné bitvě o přežití mohou zvítězit jenom ti nejlepší a nejlépe připravení. Vzrušující přírodovědný seriál Zvířecí speciální jednotky odhaluje nejzdatnější a nejlepší vojáky matky přírody. Někteří z nich jsou nenápadní zabijáci. Jiní líčí důmyslné pasti. Další jsou mistry v maskování. Ale najdou se i experti na komunikaci, kteří úzce spolupracují se svým oddílem nebo letkou. Sledujte Zvířecí speciální jednotky a nasbírejte důležité zpravodajské informace o jejich neuvěřitelných schopnostech.

16. 10. 23.00 – Dálnice vedoucí peklem IX (Zatáčka mrtvého muže)

Neohrožený silničář Jamie Davis ví, že změna je nevyhnutelná stejně jako zima. Ať chce nebo ne, prostě jednou přijde. Přesto se v deváté řadě adrenalinového seriálu dálnice vedoucí peklem dočká více nečekaných zvratů a šokujících překvapení než kdykoli předtím. Po minulé sezóně, kdy se zaměřil hlavně na modernizaci a přestavbu, tentokrát nebrzdí, nezpomaluje a drží „pedál na podlaze“. Jamieho tým skutečných silničářů ze seriálu Dálnice vedoucí peklem čeká rok ve znamení nových operátorů, nového vybavení, a dokonce i úplně nové základny. 

Přestože se jejich šéf dočkal největší pocty od kolegů z tohoto náročného odvětví a byl uveden do silničářské Síně slávy, nemůže si dovolit zůstat nečinně sedět. Otevírá druhou základnu 500 kilometrů na východ od západního okraje kanadských Skalistých hor. V provincii Britská Kolumbie se nachází město Golden, kde na Jamieho čeká mnoho nových dobrodružství. Ale také potíží. Probíhá tudy dálnice protínající celou Kanadu, jenže se postupně zužuje jen na úzkou nitku asfaltu. Když během těžké zimy zkolabuje, není tady žádná „úniková cesta“. 

Ekonomicky životně důležitá trasa zůstává nehybná. Celé město je bezpodmínečně závislé na umění a schopnostech Jamieho silničářů v čele s jeho nevlastním synem Brandonem, který se stará o novou „pobočku“ s malým, ale ke všemu odhodlaným týmem neohrožených profíků.

17. 10. 21.00 – Tajné nacistické základny III (Ve Vlčím doupěti)

Už jste se někdy podívali do vlčího doupěte? Až v roce 1945, kdy skončila druhá světová válka, spojenečtí vojáci náhodou objevili rozlehlou nacistickou základnu v srdci francouzského venkova. Tři obranná pásma bránila v přístupu k zvláštním budovám uprostřed. Byl mezi nimi plavecký bazén, jednací místnosti i bunkr, do kterého by se vlezl jenom jeden jediný člověk. 

K čemu mohlo sloužit tak podivné místo a jak to, že ho Spojenci neodhalili mnohem dříve? Odpovědi na tyto ale i další tajuplné otázky přináší nové epizody vzrušujícího seriálu Tajné nacistické základny. Zjistěte, jak základny rozmístěné na strategických místech na pobřeží, tajuplné stavby a zařízení i nejmodernější technologie své doby umožnily nacistům terorizovat celý Atlantský oceán. 

Odhalte, jak a kde vědci v Hitlerových službách, kteří se snažili udržet Luftwaffe ve vzduchu, zkonstruovali vynález zkázy. Podívejte se na rozsáhlou síť pohřbených bunkrů v nizozemském Haagu, jež je pozůstatkem největší bitev druhé světové války, na kterou nikdy nedošlo. Navštivte tajuplný komplex na francouzském venkově – nové epizody tohoto seriálu odhalují další tajné nacistické základny.

17. 10. 22.00 – V zemi primátů (Lemuři z Anja)

Afrika je domovem největšího počtu primátů na světě. Žijí tady proslavení lemuři, zvláštní poddruhy poloopic jako kombovití, nártounovití nebo poto velký a samozřejmě nejslavnější ze všech: šimpanzi a gorily. Seznamte se s nejroztomilejšími, nejchytřejšími a nejsympatičtějšími opicemi afrického kontinentu.

18. 10. 20.00 – Zabijáci v hlubinách: Ti nejlepší

Oceán se přímo hemží různými nebezpečími, která vás mnohou stát život. Pod hladinou moře se dá zemřít mnoha způsoby. Přesto seberte odvahu a vydejte se spolu s námi na mělčinu, ale i do nejtemnějších hloubek. Odhalte jedny z nejobávanějších predátorů na naší planetě. Seznamte se s jejich zbraněmi i nečekanými způsoby, kterými útočí na nebohou kořist, ať už jsou velcí, malí, překrásní nebo vyloženě oškliví. Sledujte nejlepší zabijáky v hlubinách, jako je žralok černoploutvý, perutýn, muréna, ďas a jedna s nepodivuhodnějších hlubokomořských ryb vyzbrojená šavlí delší než dospělý člověk.

20. 10. 20.00 – Divoký západ: Mýty a realita (Objevení země)

Seriál Divoký západ: Mýty a realita rozebírá legendy, události a pověsti o hranicích americké divočiny, které se vryly hluboko do kultury. A podíváme se, jak se Divoký západ stal prostřednictvím westernových filmů jedním z nejdůležitějších období amerických dějin. Hollywoodské filmy se nám několik desetiletí snažily namluvit, že kovbojové a indiáni na Divokém západě mezi sebou vedli neustálé války. 

Že všichni kovbojové byli býlí, indiáni divocí a bezdůvodně zabíjeli a že každý šerif byl spořádaným strážcem zákona. Jenže ve skutečnosti to bylo jinak. Tento dokumentární seriál odhaluje šokující realitu života na hranicích americké divočiny – včetně skutečné tváře tak proslulých osobností, jako je Divoký Bill Hicock, Wyatt a Virgil Earpovi nebo Buffalo Bill.

20. 10. 22.00 – Let na prahu vesmíru

Naše planeta je ve stavu ekologického rozkladu. To, že si uvědomujeme důsledky klimatických změn a globálního oteplování, už nestačí. Řešení může nabídnout rozvoj moderních technologií a veskrze lidský smysl pro dobrodružství, objevování a překonávání překážek. Právě ty jsou základem futuristického projektu SolarStratos. Ekologický dobrodruh Raphaël Domjan pracuje na vývoji letounu, který by byl poháněn pouze solární energií, a přitom dokázal vystoupat vysoko až do stratosféry. Na tom, aby se jeho vize a neděje staly skutečností, pracují inženýři, technici a vědci z celého světa. Sledujte, jak se snaží překonat hranice a vstoupit do nové éry letectví.

20. 10. 23.00 – Tajemství superaut (Roadster: Pagani Huayra Roadster BC)

Superauta jsou multimilionová umělecká díla konstruovaná v „galeriích“ ikonických automobilek, ale co je zapotřebí k tomu, aby vznikla? Seriál Tajemství superaut nahlíží do zákulisí továren, testovacích drah i přímo pod ruce inženýrů a konstruktérů, kteří pracují na nepřehlédnutelných a rekordy lámajících symbolech bohatství a společenského postavení. Odhalte, čím jsou tyto vozy tak zvláštní a proč jsou tak jedinečné. 

Ať už jde o Bugatti Divo za čtyři a půl milionů liber, elegantní Ferrari Roma nebo populární švédské Koenigsegg Regera a přelomovou Teslu model S od Elona Muska, každá epizoda „rozpitvá“ jedno z nejmodernějších současných superaut. A přitom se také ohlíží za přelomovými vozy minulosti i těmi nejodvážnějšími a nejextrémnějšími designy.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 42. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !