Jelení lůj je nepostradatelný i pro lyžaře a vůbec pro všechny, kdo si chtějí chránit rty před nepřízní počasí.
O tuku z jelení zvěře jako prostředku k péči o suchou a drsnou pokožku se zmiňuje už starověký lékař Hippokrates. Později se zjistilo, že stejné účinky, jako pro člověka nepoživatelný tuk z jelení zvěře, má i běžný živočišný tuk.
Jeleních lojů se vyrábí v Česku kolem dvaceti druhů, jejich historie sahá až do šedesátých let. V tyčince se tuk mísí například s aloe, heřmánkem, měsíčkem, řepíkem či medem. Jejich působením pokožka zjemní a zvláční, přičemž se na ní vytvoří jemná vrstva chránící pleť před drážděním a nepříznivými vlivy.
Jelení lůj má tu výhodu, že není parfémovaný, nedráždí pokožku, a je tedy vhodní i pro lidi trpící alergií a ekzémy.
Základem jeleního loje je přírodní komplex triglyceridů mastných kyselin ve směsi s medicinální vazelínou a parafíny. Tato směs tvoří bariéru nepříznivým vlivům a brání před přesušením. Doplněním bylinných výtažků léčivé účinky lojové tyčinky stoupají.
Zdroj: www.reginakosmetika.cz.
ZUZI
Chytrá Žena.cz