Název knihy: Zelenina ve výživě člověka
Autor: prof. Ing. Kopec Karel, DrSc.
Nakladatelství: Grada
Rok vydání: 2010
Vázaná vazba
Formát: 144 x 207 mm
Počet stran: 168 str.
Cena: 199 Kč
Renomovaný český autor, prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., přináší současný pohled na nezastupitelný význam zeleniny pro zdravou výživu, v níž teprve komplexní masozeleninová strava s dostatečným zastoupením zeleniny jsou předpokladem zdraví. V textu i v tabulkách autor zdůrazňuje nutriční, senzorickou a ochrannou hodnotu rozsáhlého sortimentu zeleninových druhů.
Uvádí, jak uchovat jakostní znaky čerstvé, skladované, konzervované, a zejména kuchyňsky zpracované zeleniny. Publikace obsahuje také příklady zdokonalování chuti a zpestření jídelníčku tradičními a moderními úpravami. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho nových podnětů při přípravě zeleniny.
V knize najdete:
- Zeleninu proti civilizačním chorobám
- Paletu živin, chutí a vůní
- Jakost čerstvé a konzervované zeleniny
Tuto knihu Zelenina ve výživě člověka
koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.
Vendi V.
ChytráŽena.cz