Rodinné duo Pagana, matka Jitka a syn Santo, převzali pomyslnou štafetu po Šéfovi Zdeňku Pohlreichovi, který českou gastronomii posunul o pořádný kus dopředu. Jitka a Santo se budou věnovat nejen kuchyni, ale také chodu restaurace, obsluze a mezilidským vztahům. Na řešení všech problémů vyrážejí originálně vybaveni humorem, německou precizností a italskou pohostinností.
Uprostřed beskydských lesů stojí krásně zrekonstruovaná restaurace Rekovice. Dobře vaří, personál je milý, i přesto jí ale chybí hosté. Jak totiž Jitka se Santem objeví, na místní je restaurace moc nóbl a turisté, kteří sem při výletu zabloudí, také netuší, co je to například minestrone, a nerozumí polovině dalších jídel na lístku.
Milá a snaživá provozní by na to jistě už dávno přišla, kdyby tedy nelítala mezi plotnou, obsluhou placu, a zároveň nezařizovala nákupy a všechny další provozní záležitosti. Nechá si se zjednodušením jídelního lístku poradit? Přidá tradiční místní ingredience, jak jí Santo radí, a začne se soustředit jen na jednu věc, zato pořádně?
Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností.
Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím a hospodám, ale budou také moci nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna. Ten je plný humoru a emocí, což je určitě dáno i tím, že Jitka se před mnoha lety provdala za Sicilana a Santo jako správný syn své matce neodporuje – má totiž německou výchovu, ale i italskou vášeň a hlavu plnou vlastních nápadů.