Ve Francii patří pomeranč patří mezi tři nejčastěji konzumované druhy ovoce. Francouzi mají nejraději jablka. Překvapivě ihned po jablcích si rádi přilepší banány a těsně po nich nakupují pomeranče. Díky tomu tento citrusový plod dosahuje téměř 12 % na příčce statistik konzumace čerstvého ovoce. Prodej pomerančů se ve Francii většinou až ztrojnásobí mezi prosincem a jarními měsíci.
Vybíráme ten správný pomeranč
Čerstvý pomeranč by měl být na ohmat tvrdší a hutnější. Když se potěžká, jeho váha by měla odpovídat tomu jak vypadá, tedy resp. jeho velikosti. Navíc zralost pomeranče nezávisí na jeho barvě: pomerančová kůra se zelenou pigmentací se může proměnit v krásně oranžovou nebo načervenalou pouze tehdy, když je vystavena chladnější teplotě. Takže i nazelenalý pomeranč může být perfektně zralý pokud pochází z teplé oblasti. Avšak pozor, některé kousky mohou být krásně oranžové, ale naopak nezralé. Většinou tomu tak je v případě, že byly delší dobu uložené ve studenějším prostředí.Zdroj: SOS
ZUZI
ChytráŽena.cz