Co znamená
"nezdravá strava"
a jaké jsou její důsledky?
Nezdravá strava je velmi obtížně zpracovatelná naším trávicím ústrojím a může v něm zůstat i po několik týdnů, někdy i dva měsíce, což znamená že zahnívá ve střevech, uvolňuje toxické látky do krevního oběhu a pomáhá parazitům ve střevech přežít.Jenom si představte tu hrůzu, že byste měli žít s odpadky z kuchyně, které budou po dlouhé týdny hnít vedle vás….! A to je právě to, co se děje ve vašich střevech!
Mezi hlavní viníky patří:
o hamburgery z fast-foodůo hranolky
o hromadná výroba bílého pečiva
o jakékoliv sladké či jemné pečivo
o hotové jídlo
o zpracovaný sýr
o mléčné koktejly z fast-foodů
o sušenky apod.
Takže, takové klasické jídlo z fast-foodu, tedy hamburger, hranolky a mléčný koktejl už samo o sobě nevěští nic dobrého.
Nezdravá strava může mít za následek, že se ve střevech nahromadí až 7 kg nežádoucího odpadu !!!
Toxické látky, které vznikají při hnilobném procesu, se dostávají do krevního oběhu a dostávají se do každé části organismu. Tím může být postižena každá buňka těla a potencionálně se mohou tyto toxiny stát faktorem některé choroby od hemoroidů a zácpy až po rakovinu tlustého střeva, divertikulitidu či srdeční onemocnění.
Postupem času se střevní prostředí stává čím dál tím více toxickým a funguje na polovinu své kapacity. Jakmile trávení funguje jen z poloviny znamená to, že tělo z potravy získává jen část potřebných látek a také může dojít k tomu, že člověk nabírá na váze. Zbytek potravy, který "trčí" ve střevech je doslova "mrtvou váhou" a musí být z těla odstraněn.
Čtěte také další související články:
Jak překonat zácpuZácpa v těhotenství, problém, o kterém se málo hovoří
Dopřejte jarní očistu také svému zažívání