Chef Zdeněk Pohlreich se vrací na obrazovky TV Prima s novou řadou pořadu Rozpal to šéfe. A je na co se těšit: Víte, jak připravit ten nejlepší steak? Z jakého druhu masa, co k němu podávat a jak ho servírovat? Pro Zdeňka Pohlreicha je to hračka! V nové sérii „Rozpal to, šéfe!“ voní mistrovský steak v každém díle! Nenechejte si ujít Zdeňkovy pochoutky na gril, včetně receptů, díky kterým i pod širým nebem můžete zůstat labužníkem.
Navíc se bude grilovat v českých luzích a hájích a dokáže, že na oheň patří prakticky cokoliv. A že touto kulinární technikou lze jídlo připravit nejen z čehokoliv, ale také kdekoliv. Ze zahrady se vydá také na piknik na nejrůznější místa české krajiny a předvede, že čerstvě připravená svačinka přímo v přírodě má svoje neopakovatelné kouzlo.
Hned v prvním díle se diváci mohou inspirovat, jak připravit bruschettu s kalamáry, T Bone steak s gremolatou, Porter house steak nebo Salsicciu na cideru.
Kromě jiného diváci také zjistí, že gramáže nejsou pro grilování vůbec důležité, naopak sám Pohlreich vysvětluje, že lidé jsou jimi zbytečně posedlí. „Vaření je o chuti, o tom, co miluju a co se mi do jídla hodí. Trochu o citu, také o improvizaci. Rozhodně ne o tom, že budu slepě kopírovat recept někoho jiného do posledního gramu. Naopak, dejte do vaření, grilování kus sebe a uvidíte, jak vám bude chutnat. Pozor, jedinou výjimkou, kdy má gramáž své místo, je pečení cukroví. Ale to je jiná disciplína.“
Se svým neopakovatelným kouzlem naučí všechny milovníky masa ugrilovat nejen pořádnou flákotu, ale také drobné kousky masa, které by běžného milovníka grilu možná ani nenapadlo svěřit do péče rozpálené mřížky.
Je čas připravit se na léto společně s šéfem, který u grilu rozhodně není žádným nováčkem, ale zkušeným matadorem. A kde se učit, než u těch nejlepších, že?