Oblíbený pořad televize Prima Šéfem za pár minut přináší neotřelý pohled na vaření. Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Danielem Combim, výsledkem může být jediné: oslnivá kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat skvělé tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma, už 28. listopadu v 10.15 na Primě.
Začneme zlehka. Šéf nám vysvětlí, co rád snídá a co ho nabíjí na celý den, aby lítal jako vrtule. Takže si připravíme smoothie podle Zdeňka. Přidáte se, nebo zůstanete u klasiky?
Druhým pánem na holení, pardon na sporák, bude vepřová kotleta. A aby to nebyla nuda, bude s kostí a s fazolkami. Jak Šéf podotkne, vypadá to celé skvěle, ale jen si to myslí. A myslet podle něj znamená nic nevědět, takže vysvětlí princip ochutnávání. Kromě toho právě u tohoto receptu se naučíme blanšírovat fazolky tak, aby neztratily barvu. Jde o techniku, která sluší i další zelenině, takže je dobré být ve střehu.
Daniele Combi tentokrát sáhne po tradičním receptu a připraví Bombolone chocolato. Tedy českou koblihu plněnou italským krémem z nugátu. Nebo že by česká kobliha byla jen příbuznou této delikatesy? To se pozná, až ochutnáte. A že se Šéf bude olizovat až za ušima!
Po pravidelném kávovém okénku se Zdeněk vrhne na přípravu univerzálního koláče. Tentokrát půjde o slanou verzi, která vás pobaví, a k večeři se tento recept bude hodit vždy a za všech okolností. Vyzkoušejte a natrénujte slaný koláč hned ve dvou variantách. Jednou pórkový, jindy rajčatový. Rozhodně se budou hodit obě varianty.
Sledujte novou řadu oblíbeného Šéfa a vařte jako on. Svižně, chutně, zdravě a s nápadem. I vy se totiž můžete stát Šéfem za pár minut. Také druhá série oblíbeného pořadu bude zaměřena na jednoduché a tradiční pokrmy, které z rukou mistra chutnají vždy skvěle a každý je zvládne stejně dobře jako on! Osm dílů špičkové kulinařiny v domácích podmínkách, všechny budou velmi pestré a nabídnou divákům různé varianty pokrmů.
Zdeněk začne tzv. startérem, což představuje například předkrm, polévku či něco „do ruky“. Poté uvaří plnohodnotný hlavní chod a závěrem připraví pokrm ve stylu light kuchyně pro ty, kteří ještě nemají dost, ale zároveň se nechtějí přejídat.
Ve všech dílech si diváci snadno ověří, že při domácím vaření nemusí jít o dřinu, ale že to může být opravdu radost. Navíc umění, které bude chváleno celou rodinou. A v neposlední řadě i peněženkou. Protože když se na přípravu jídel a fungování kuchyně podívají jako šéf, zbytky na vyhození zkrátka nebudou. Navíc – jídlo okořeněné spoustou humoru chutná nejlíp.
Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová
Vendula Flassig Vrablová