Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.
Šéf v tomto dílu proběhne světovou gastronomii a od Ameriky se snadno a rychle přesune do Rumunska, aby skončil v Itálii. Gurmánská grilovací exkurze právě začíná! Nejprve Zdeněk Pohlreich vysvětlí, jak správně chystat hot dog a také to, že i v podstatě obyčejné jídlo stačí jen několika detaily vystřelit do stratosféry chutí. Jak prohlásí: „Hot dog je v zásadě blbost, ale potěší.“
Následně se vrhne na přípravu pastrami se salátem z řepy. Jak tvrdí kuchař: „Pastrami je sice práce na pět dní, ale je to obrovský kus masa, který se hodí vždy. Navíc stojí za to, takže jen doporučuju tu práci si dát, výsledek je totiž famózní.“
V neposlední řadě se Zdeněk vrhne na přípravu rolády z kuřecího masa, plněnou bazalkou a pancettou. „Dejte si ovšem bacha na to, že pancetta je sama o sobě hodně slaná, tak to nepřežeňte s dosolením,“ varuje šéf všechny amatérské kuchtíky během přípravy lahodné delikatesy. A tip pro vás? „Kuřecí maso se musí lesknout, jakmile je matné, je suché a jako takové už nedobré.“
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to budou košíčky z listového těsta s malinami a žloutkovým krémem. Ovšem zahuštěným škrobem, nikoli moukou. Což je tradiční postup. Jak ale promptně Zdeněk vysvětlí: „Od té doby, co je mouka sprosté slovo, dáváme do krému škrob.“ A pobaví se s Ivetou i na téma, jak u rendlíku hlídat rohy, aby se v nich krém nepřipálil.
Jaký bude výsledek? Uvidíte už v úterý. Bavte se, inspirujte, grilujte. Vše se vám bude hodit, pokud se s ohledem na roční sezonu rozhodnete rozpálit gril.