Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Rozpal to, šéfe - 22. 6. 2021

22. 06. 2021 | Televizní tipy
Sedmá řada populárního pořadu se bude odehrávat tradičně na statku, nepřijdeme však ani o výlet do krásné české krajiny. Tentokrát se Zdeněk rozhodne pro neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování nabídne i vám.

Léto se blíží. Proto je na místě připravit si ryby. Například. Nebo lehké trhané maso – a samozřejmě si u přípravy jídel také zažertovat, protože, jak tvrdí šéf, jídlo kořeněné humorem je zkrátka nejlepší.

Rozpal to, šéfe - 23. 6. 2021Jako první půjde na rošt pstruh. A dozvíme se, že maso dělané na kosti chutná ze záhadného důvodu líp než maso bez ní. Šéf ovšem vysvětlí: „Rybu dělám vždy v celku, ve spoustě zemí by si člověk něco takového neobjednal. Nám to ale nevadí.“

Dalším pokrmem bude trhané maso. Šéf vysvětlí, že právě na něj se dá využít maso ekonomické: „Tedy to levnější, protože se peče dlouho a pak se trhá.“ Kromě toho se naučíme RUB, tedy jižanskou suchou marinádu. Znáte ji a víte, jak na ni?

V neposlední řadě dojde na studenou polévku z ajvarového základu. A Zdeněk Pohlreich vysvětlí: „Studené polévky mě baví, zvlášť v létě. A také k jejich přípravě budete potřebovat rozpálený gril.“
Každý díl završíme sladkou tečkou, kterou šéf připraví spolu s cukrářkou Ivetou Fabešovou. Společně divákům předvedou, že i na grilu se dají jednoduše připravit lahodné dezerty. Tentokrát to bude jablečný koláč. Právě tento recept přivítá šéf slovy: „Co by byl svět bez jablečného koláče?“ Když dostane úkoly od šéfcukrářky, dodá: „Pochopil jsem konečně zadání, tak jsem v klidu.“

Víte, proč těsto musí po uhnětení odpočívat? Je to proto, aby v něm lepek začal pracovat, výsledek je pak vláčnější a chutnější. Následně bude šéf pověřen krájením jablek a neodpustí si hlášku: „Jdu na to. A ostré staccato kuchyňského nože prořízne vzduch.“

Pravdou na závěr ale je, že na šéfův tah moučkovým cukrem nedojde. Proč, to uvidíte už v úterý.
Bavte se, inspirujte, grilujte. Vše se vám bude hodit, pokud se s ohledem na roční sezonu rozhodnete rozpálit gril.

Další díl skvělého šéfa je tady. Jestli chcete o grilování vědět to, co vám zatím zůstalo utajeno, sledujte Rozpal to, šéfe! v úterý 22. 6. 2021 ve 22.55 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Rozpal to, šéfe - 22. 6. 2021:

Rozpal to, šéfe - 22. 6. 2021
Rozpal to, šéfe - 22. 6. 2021
Rozpal to, šéfe - 22. 6. 2021
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !