Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hrdina kuchyně - 18.11. 2017

18. 11. 2017 | Televizní tipy
Popínavá, liánovitá rostlina pocházející ze Střední a Jižní Ameriky. V Mexiku rostla už 7000 let před naším letopočtem a do Evropy se pak dostala díky španělským dobyvatelům. Nejdříve do Španělska, poté přes Francii do celého Středomoří. O čem je řeč? O dýni, příbuzné okurek, cuket a melounů. K nám se dostala oklikou přes Turecko, při nájezdech Turků. Trvalo ale ještě hodně dlouho, než jsme ji adoptovali. Podívejte se na příběh dalšího hrdiny kuchyně už v sobotu 18. listopadu ve 13.40 na Primě.

Hrdina kuchyně – 18.11. 2017:


Dýně máme kromě jejich využití v kuchyni stále více spojené také s podzimní tradicí jejich vydlabávání a dekoračního využití, zejména v čase Dušiček a Halloweenu. A i když se to má za americkou tradici, dlabání dýní v předvečer svátku Všech svatých přivezli do Ameriky imigranti z Irska. Ve své domovině si dušičkové lucerny dlabali z tuřínů, řepy nebo brambor a v Americe měli k dispozici dýně. Navíc mnohem větší, na výrobu luceren vhodnější, a zejména hezčí.

Hrdina kuchyně - 18.11. 2017Dýní známe několik druhů. Jednou z u nás nejoblíbenějších, a rozhodně nejčastěji používanou, je dýně hokaido, která se nemusí loupat, má skvělou chuť, může se péct nebo vařit i se slupkou, která dokonale změkne. Její chuť pak můžeme ještě zvýraznit bylinkami. Dýně si skvěle rozumí s rozmarýnem nebo třeba šalvějí. 

Za poznáváním dýní se Martin Škoda a Marie Doležalová vypraví do barevného Dýňového světa – na statek rodiny Pipkových v Nové Vsi u Leštiny.

Dýňové menu Hrdiny kuchyně


•    Dýňová polévka se slaninovými chipsy
•    Těstoviny s restovanou dýní a parmazánem
•    Špikované kuřecí supreme s pečenou dýní
•    Dýňový koláč

Sledujte dvanáctý díl pořadu Hrdina kuchyně v sobotu 18.11. 2017 ve 13.40 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Hrdina kuchyně - 18.11. 2017:

Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
Hrdina kuchyně - 18.11. 2017
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !